ОУ “Христо Ботев”

За нас

ОУ “Христо Ботев”, кв. Ветрен е малко училище с дълга история. Основано е през 1927 г. С дарителството на родолюбиви българи се построява първата сграда на училището. То има обширен двор, който е превърнат в градина. В нея учениците отглеждат земеделски култури – зеленчуци и памук. През 1946 г. с протоколно решение № 2/05.10.1946 училището приема името на великия поет и революционер Христо Ботев. Във времето основното училище се утвърждава като център за наука, образование и култура на ветренските деца. През 1972 г. е построена нова и съвременна учебна сграда. Тя има просторни и приветливи класни стаи, физкултурен салон и кабинети по музика и изобразително изкуство.

Виж тук

Мои скъпи приятели, деца, учители, родители и общественици!

Радостна съм от факта, че човек помни само хубавото и когато обърне поглед назад във времето пред него изплуват най-прекрасните и красиви моменти от миналото. И така трябва да бъде! На човека е присъщо да забравя: да забравя обидите, сълзите и тежките моменти, когато се е сблъскал с нелеки проблеми. Радостна съм от факта, че именно трудностите и обидите, сълзите и тежките моменти са ни помогнали да израснем и станем такива каквито сме - хора, носещи достойно името си.

Виж тук

Актуално

Празникът на буквите е изпълнен с много усмивки и радостно настроение. Талантливите първокласници изпратиха Буквара с песни и танци, а Читанката посрещнаха с трепет и любопитство. Децата получиха книжки от Училищното настоятелство и от родителите.

Виж тук

Проекти

През учебната 2017-2018 година се сформират четири групи на занимания по интереси и една група за ученици с обучителни затруднения.

Виж тук

Прием

Прием първи клас

Виж тук

Локация
Държава България
Град Бургас
Адрес ул.Китен №17

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър