ОУ " Христо Ботев"

Мисия

Възпитание и обучение съгласно държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократическите ценности, свързване на учебната работа с изискванията на гражданското общество, адекватно ориентиране и толерантност в динамично променящия се свят, изграждане на отговорно поведение и участие в училищния и обществения живот.

Виж тук

Визия

Утвърждаване на ОУ "Христо Ботев" - гр. Бургас, кв. Победа като съвременно училище, способно да предостави на учениците пълноценни условия за обучение и развитие, да формира у тях национални и общочовешки добродетели при подготовката им за реализация в обществото.

Виж тук

История

Инициатор за откриването на училище в кв. „Пясъците” (на турски „Кумлука”) е Куйков – учител и кмет на Бургас. То отваря врати през 1921/1922 година, като първоначално се помещава в кантон под наем, собственост на Окръжно пътно управление, на пътя Бургас – Средец. Състои се от малка стая и една канцелария.

Виж тук

Проекти

На 12 октомври 2009 г. стартира изпълнението на проекта „Здраве за щастие", който представлява мрежа от училищни клубове със здравна насоченост. Той бе спечелен от Сдружение „Равновесие", в партньорство с Община Бургас, Българско дружество за защита на птиците, ОУ "Васил Левски" - град Българово, ОУ „Христо Ботев" - квартал "Победа" и ОУ „Христо Ботев" - квартал Сарафово. Финансирането на проекта се извършва със средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Основна негова цел е превенция на отпадането от училище чрез въвеждане на атрактивни извънкласни и извънучилищни дейности, насочени към здравното образование.

Виж тук

Галерия

Обмяна на опит - на гости в училище в гр. Одрин...

Виж тук

Новини

В ОУ ,,Христо Ботев‘‘, кв. Победа, гр. Бургас беше отбелязан 146та годишнина от Обесването на Васил Левски. Учениците от VIIа, VIIб и VIIв клас рецитираха стихове за Левски и участваха във викторина на тема ,,Животът и делото на Дякона''. Беше представена презентация по темата и учениците работеха, разделени на 3 групи. В края на мероприятието всички участници и присъстващи решаваха кръстословица, свързана с факти от биографията на Левски.Работата по групите се оцени от жури: Михаил Харизанов – заместник – директор по учебната дейност и Светлана Атанасова – учител по български език и литература. Директорът на училището госпожа Радостина Ботушанска връчи на всяка група грамота за участие и награди.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Бургас
Адрес ул. "Велека" №2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър