Откривател

За нас

Монтесори училище Откривател е посветено да предлага качествено Монтесори двуезично образование за деца на възраст между 14 месеца и 14 години. Ние сме автентично Монтесори училище с висококвалифицирани българо- и англоговорящи учители в нашите класни стаи. За нас образованието е пътуване, което е уникално за всяко дете, като добре планираната, подкрепяща и богата на стимули среда, осигуряваща на децата изобилие от възможности да развиват най-пълния си потенциал.

Виж тук

За Монтесори

Това е всеобхватен образователен подход от раждането до зрелостта, основан на научните наблюдения за потребностите на децата и тенденциите за естествено учене, специфични за тяхната възраст и равнището на развитие. Това е индивидуално обучение в кооперативна среда. Децата се насочват от педагози, които са специално обучени да наблюдават и да поставят детето в контакт с точно това, от което се нуждае в този момент на учене.

Виж тук

Прием

Скъпи семейства, Ние сме щастливи, че сте включители Монтесори училище Откривател във Вашето проучване на училища. Един от най-ценните дарове, които можете да дадете на детето си, е отлично образование от ранна възраст. Съветваме ви да разгледате нашата интернет страница, планирате посещение, и ни се обадете с Вашите въпроси. Ние сме тук, за да осигурим ясен и информативен процес на прием.

Виж тук

Общество Малки деца

Обществото на Малките деца е класна стая, която е специално подготвена да отговори на нуждите на децата между 14 месеца до 2.5/3 години и изгражда върху естественото желание на детето да действа самостоятелно. Малките деца могат да учат едно от друго и да си помагат взаимно под внимателното ръководство на обучен педагог и асистент. Тази класна стая, както и всички Монтесори класни стаи, осигурява внимателно подготвена среда, в която децата изграждат своя опит за живот в общност и участват в дейности, които подпомагат развитието спрямо възрастта им.

Виж тук

Програма навън

Външната програма е неразделна част от Програма Детска къща и Основно училище на Откривател и е предназначена да осигури пряк опит с екологията на региона; развива независимост и самоувереност; насърчава личната отговорност и сътрудничество; предлага предизвикателство и приключения; насърчава екологичната осведоменост и отговорност. Колега от екипа на Откривател придружава децата на всички разходки на открито.

Виж тук

Програма Удължен учебен ден

Учебният ден е разделен на Основен – от 8:00 до 16:30 часа и удължен учебен ден – от 16:30 до 18:00 / 18:30 часа (локация Peekaboo). Лятната ваканция е през месец август всяка година. Програмата за Удължен учебен ден на Монтесори училище Откривател осигурява продължение на Монтесори философията за взаимно уважение, независимост и сътрудничество, на които учениците са свикнали в класната стая. Клубовете и допълнителните занимания са важна част от училищния живот, като широко разнообразие от дейности се предлагат на децата от Детска къща и Основно училище. Клубовете са част от възможностите за Удължен учебен ден, която се предлага от 1 до 5 дни в седмицата. Списъкът от клубове и заниманията се изпраща електронно чрез Месечник до родителите преди учебната година и е достъпен в онлайн системата.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. Глухарче №1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Откривател