Основно Училище "Димчо Дебелянов"

Кратка история

ОУ "Димчо Дебелянов" - град Ямбол съществува от 1936/1937 г., като "Йосиф Първи" с две полудневни детски градини, 4 паралелки начален етап и 10 паралелки основен курс на обучение. От съхранените в държавен архив документи се вижда, че от 1957 г. името на училището е "Данчето и Митошка". През учебната 1959-1960 г. училището от основно се трансформира в прогимназия със сформирани 14 паралелки. През учебната 1968/1969 г. броят на учениците е 764, разпределени в 26 паралелки. От 1976 г. е образцово основно училище и броя на постъпващите в него ученици непрекъснато се увеличава. На 08.01.1991 г. на редовно заседание на учителския съвет е взето решение да се преименува в ОУ "Димчо Дебелянов".

Виж тук

Обучение

В училището работят 25 учители, от които 8 с II ПКС, 1 с III ПКС, 1 с IV ПКС и 3 с V ПКС. Обучението се извършва в кабинети по информатика, физика, химия, ателие по изкуствата. Има библиотека с богата художествена и детска литература.

Виж тук

Часове по ЗИП и СИП

В училището се провеждат и часовете по ЗИП и СИП: Български език, Математика, Руски език, Английски език, Музика и Изобразително изкуство, театрален клуб, секции по волейбол, баскетбол, тенис на корт и тенис на маса.

Виж тук

Деца със специални образователни нужди

В училището са създадени всички необходими условия за деца със специални образователни нужди.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Ямбол
Адрес ул."Хан Тервел" No 2

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Основно Училище Димчо Дебелянов

" class="note-video-clip" frameborder="0" height="360" width="100%">