ЧОУ "Томас Едисън"

История

Историята на ЧОУ ”Томас Едисън” започва от вече избледнялата 1998 г. с началото на идеята за Частна детска градина „101Защо”. Безспорен е комфортът, който изживяваме в ЧДГ ”101Защо” – свят пълен със забавления, игри, преживявания с приятели, известни и нетолкова известни посещения на места и обекти, гости, участия в математически състезания, в международни конкурси област музикални инструменти и театър, толкова много и запомнящи се и до днес тържества на театрална сцена, реализирани проекти, лични и професионални успехи ... безброй страхотни спомени.

Виж тук

Мисия

Мисията на тази екологична образователна политика е развиване на умения за постигане на щастие и благосъстояние. „Не знам как да бъда щастлив. В моето училище не ни учеха на това.“ - Ашли Брилиант

Виж тук

Кои са важните уроци, които искаме да предадем на децата?

Да се научат да мислят като победители, да преодоляват страховете си, да правят верните за себе си избори, да поемат отговорност за живота си, да са толерантни към другите, без да са зависими от мнението им, да влагат любов и творчество във всичко, което правят, да живеят с каузата да правят света по-добро място.

Виж тук

Защо „Томас Едисън“

Добрите практики на традиционното българско образование съчетано с ядрото от световно известни педагогически модели с фокус, синхронизиран с прогнозите за развитие на образованието от водещи експерти и институции на световно ниво + артистично преподаване за забавление + духа на демократичното образование.

Виж тук

Базови предмети

БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА - Седмичен хорариум от 10 часа за целия период на обучение. Подготовка и явяване на престижни състезания в област лингвистика. МАТЕМАТИКА - Седмичен хорариум от 10 часа за целия период на обучение. АНГЛИЙСКИ ЕЗИК - Седмичен хорариум от 10 часа за целия период на обучение.

Виж тук

Занимания по интереси

Ето тук е истинската сладост от обучението – просто защото избираш област, в която интересите и способностите ти се развиват, а мечтите и воъбражението ти политат.

Виж тук

Връзка с родителите

Родителите са важна част от образователно-възпитателния процес. От тях се очаква да бъдат добре запознати и ангажирани с постиженията и проблемите на децата си. Като практика се наложи ежеседмично да изпращаме на родителите тестовете, тетрадки и материалите, над които са работили учениците през седмицата. Всеки учебен срок провеждаме родителски срещи. Родителски срещи /индивидуални и общи/ се инициират при всяка възникнала необходимост.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. "Никола Петков" 73

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ЧОУ Томас Едисън