ЧОУ "Прогресивно образование"

Институт за прогресивно образование

Цялостната дейност на Институт за прогресивно образование се осъществява с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България“. Това прави възможно поддържането на екип от експерти в областта на образованието и ученето; активното участие в дебата за образователните политики и стратегии в страната; внедряването и разпространението на иновативни методики за обучение; обучението и подкрепата за професионалното развитие на учители, въвеждащи нови учебно съдържание и методи на обучение; генерирането на граждански инициативи за определяне на обществените изисквания за реформа на българската образователна система; откриването на първото Начално прогресивно училище като модел за общностни училища в България.

Виж тук

52 мита за образованието

Дарик, в партньорство със сдружение „Институт за прогресивно образование“ и със съдействието на фондация „Америка за България„, започват проект “52 мита за образованието”. Целта на предаването е да обърне вниманието на широката публика към митовете и реалностите в българското образование, проблемите и предизвикателствата, пред които е изправено. Ще бъдат представени типични училищни ситуации, ще се показват модели и примери за намиране на добри решения, които ще са в полза на всички заинтересовани страни.

Виж тук

JUMP Math

Иновативна система за обучение по математика, посветена на развитие на потенциала на всяко дете. Учи се с радост, концентрация и разбиране.

Виж тук

Сравнително изследване JUMP Math

Основната цел на това изследване е да се оценят комплексните постиженията на учениците по математика в начален етап. Комплексна оценка означава измерване на когнитивни способности, понятиен апарат, специфични математически знания и спобности по раздели, както и основни нагласи: отношение към математиката, към ученето, увереност, нагласи за развитие, комфорт, взаимопомощ, уважение, готовност и умения за групова работа и др.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Нишава" 107

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ЧОУ Прогресивно образование