49-то ОУ "Бенито Хуарес"

Стратегия за развитие

Стратегията за развитие на 49. ОУ се основава на принципите и насоките на ЗПУО, приоритетите на МОН и на РУО София-град, както и на специфичните особености на училището.

Виж тук

История

49-то училище "Бенито Хуарес" е открито на 22 май 1981 година от председателя на комитета за култура Георги Йорданов като основно училище. В книгата за впечатления Георги Йорданов записва: "Новата училищна сграда на 49 -то основно училище е придобивка не само за учителите и учениците. Тук има най-добри условия за изграждане на новото училище. Би могло да си пожелаем новото ЕСПУ да стане образец, ковачница на челен опит. Нека това ново училище да стане истински пример за превръщане на преустройството на училището на родината във всенародно дело."

Виж тук

Прием

Прием през 2019/2020 година.

Виж тук

Прием на ученици

Училището предоставя много възможности за уплътняване на свободното време и допълнителна подготовка на учениците от І до ІV клас. В тях под ръководството на квалифицирани преподаватели, те имат възможност да затвърдят своите знания. За целта, за всички желаещи в училището функционира целодневен бюфет и е организирано столово хранене на децата.

Виж тук

Състезания и конкурси

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. Константин Фотинов №4

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 49-то ОУ Бенито Хуарес