46 ОУ "К. Фотинов"

История

Нашето училище – 46 ОУ „К.Фотинов“, е разположено в близост до идеалния център на българската столица София. Основано е в далечната 1895 – 1896 г. и в продължение на всичките тези почти 120 години се превръща в утвърдена просветна институция, в която просветителския пламък не угасва. Десетки са възпитаниците на училището, събрали в себе си родолюбието, всеотдайността и благонравието на Фотинов, сред тях се открояват имената на учени, професори, артисти, творци, политици и други.

Виж тук

Константин Фотинов

Константин Фотинов е роден в гр. Самоков около 1800г. Той израства под опеката на баба си Фота. През 1828г. Фотинов отваря частно училище в Смирна, в което обучава българи и гърци на Христовото учение, краснопис и музика. Скоро се прочува като педагог и познавач на черковното пеене.

Виж тук

Проекти

Секторна Програма „КОМЕНСКИ“. Основната цел на проекта "Местните и национални символи за насърчаване на европейското приятелство" беше да образова и да допринесе за изграждане на чувство на патриотизъм. Съдържанието му включваше запознаване с местните и националните символи, както и с културното наследство на страната (района) и на партньорските страни (области).

Виж тук

Галерия

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес бул. "Христо Ботев" № 109

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър