106 ОУ

История

106 ОУ е наследник на старото начално училище „Стефан Караджа”, намиращо се на бул. „Ботевградско шосе” в гр.София. Училището става основно в далечната 1962 година, когато за първи път учениците влизат в новата сграда на улица „Григорий Цамблак”. Директорът на школото др. Димитров и учителската колегия започват да популяризират новото име – „Дичо Петров” и дори отиват в село Проглед - родното място на загиналия партизански командир.

Виж тук

Мисия и визия

Мисията на 106 основно училище " Григорий Цамблак" е да осигури достъп до качествено обучение, ранно професионално ориентиране и продължаващо обучение на учениците от начален и прогимназиален етап. В съответствие със съвременните образователни тенденции и нужди на бизнеса, фокус на обучението са ключови умения и компетентности необходими на всеки човек за неговата реализация.

Виж тук

Новини и Събития

106 ОУ "Григорий Цамблак" подобаващо отбеляза Деня на Народните Будители и патронен празник на училището. Децата се постараха да ни напомнят смисъла от делото на будителите. Училищното ръководство изразява своята благодарност към децата и колегите организаторите на тържеството. Специални благодарности и към доброволците от НАРУ към училището, Пресила от Франция и Бора от Турция, които с рецитала си на едно от най- красивите български стихотворения "Аз съм българче" трогнаха всички ни и доказаха, че няма граници за уважението и почитта.

Виж тук

Галерия

Разгледайте снимките от училището.

Виж тук

Локация
Държава България
Град София
Адрес " Григорий Цамблак "

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • 106 ОУ