Начално училище "Васил Петлешков"

Мисия на училището

„Да учим и работим всички заедно, за да успеем”- това е нашето училище, което се стреми да подготви знаещи и можещи млади хора – достойни граждани на Европа и света.

Виж тук

Визия за училището

В начално училище „Васил Петлешков” се стремим,използвайки потенциала и възможностите на екипа, да възпитаваме личности – добре образовани, с общочовешки ценности/уважение ,грижа ,честност, отговорност, екипност, постоянтво/ и ангажирайки родителите за съвместна дейност да направим училището желана територия на ученика.

Виж тук

История

През 1881 година на мястото на сегашната сграда на училището е построена сграда на два етажа и полусутерен „Св. Марена”, но за нещастие през 1927 година изгаря от пожар. Започва възстановяване на училището под ръководството на Бъчваров и Сакулов и доброволческия труд на цялото население,както в известния роман на Вазов „….кой с каквото може”. През 1934 година има вече самостоятелни сгради за : Първо начално училище „Климент Охридски” с главен учител Софка Каракънева. Второ начално училище „Васил Петлешков” с главен учител Мария Шишкова. През периода 1941- 1944 година Първо начално училище е превърнато в казарма на жандармерията,а във Второ начално училище се установяват отделенията на Пловдивската болница.Учебните занятия се провеждат по домовете. След 9.09.1944г. започва функционирането на училището.

Виж тук

Екип

Училището разполага с висококвалифицирани кадри,работещи с жар и ентусиазъм.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Брацигово

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър