ДЕТСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ, ИЗКУСТВАТА И СПОРТА

За Академията

Детската академия на науките, изкуствата и спорта
е частна, извънучилищна, научнообразователна институция, създадена от д-р Ирина Шопова, като средище за развитие и подкрепа на таланта и уменията на децата в сферата на науките, изкуствата и спорта.

Целите и методите на работа в Академията са насочени към създаването на подходящи условия за ранно детско развитие чрез изпреварващо обучение и ранна специализация и в частност, чрез ранно езиково и музикално обучение, изпреварващо обучение по състезателна математика и разнообразна физическа активност.

Ето защо, към Академията е създадена Детска градина с Център за ранно детско развитие за децата от шест месеца до 6-годишна възраст, разположена в отделна, самостоятелна сграда в центъра на София. Основната цел на заниманията с малките деца е създаването на спокойна среда, близка до домашната, наситена със стимули за разгръщане на творческия потенциал на всяко дете още от предучилищна възраст. В авторската образователна програма са предвидени часове за ранно ограмотяване на български език, интензивно изучаване на два чужди езика (английски и немски, френски, испански, руски или китайски), музикално "пробуждане", балет, танци, сценични и изобразителни изкуства и изпреварващо обучение по математика, училище по плуване, както и богат избор от ежедневни спортни занимания и тренировки.

Сред  основните дейности, заложени в концепцията на Детската академия, е и съвместната работа с настоящи и бъдещи родители и преподаватели на децата, реализираща се чрез създадената през 2012 г. Академия за родители и основаната през 2016 г. Академия за учители. Целта ни е да подкрепим родителите и преподавателите в ролята им на родители, възпитатели и обучители. Към Детската академия е изграден и Консултативен център за работа с деца и родители. 

През 2015 г. екипът на Детската академия, съвместно с Фондация "За по-добро образование", насочва усилията си и към работа с деца в неравностойно положение и/или със специални образователни потребности.

През 2019 г. е създаден нашият Център за обучение "Алберт Айнщайн", който има за цел да разработва, организира и прилага програми за работа с талантливи деца. Центърът е представител на Центр развития интеллекта "Пифагорка" за България.

Предстои и финализирането на процедурата по лицензирането и откриването на първото основно училище за деца от предучилищен до 7. клас, в което образователният процес ще бъде подчинен на авторската образователна програма на Академията.

Преподавателският екип на Академията се състои от висококвалифицирани специалисти в областта на хуманитарните и точните науки, изкуствата, музиката и спорта.

Всички ние, преподавателите в Детската академия, сме обединени от идеята да предадем нашата любов към науката и творчеството на децата, за да ги окуражим да пресъздадат собствените си детски мечти с четки и боички, на белия лист, с мишка, ноти, глина, танц, микроскоп и телескоп.

Ние искаме да предложим възможност на всяко дете от най-ранна възраст да се докосне до безграничния свят на науката, да се превърне в творец или шампион, да открие своята сила и да развие своя потенциал, като избира сред неограничен брой научни дисциплини, видове изкуства или спорт и под ръководството на добър преподавател да достигне своя „звезден“ миг.

Ние вярваме, че любовта към науката и творчеството се заражда в първите години от живота ни, но остава завинаги.

Пътят към звездите започва с детска мечта.

За повече информация виж ТУК.

Отделения

Всяко дете може да избере една или няколко специалности от предложените научни области, сфери на изкуството или спортни дисциплини и да състави своя собствена програма на заниманията си.

Заниманията могат да бъдат организирани като индивидуални занятия или в малка група от 2 до 6 деца.
 
Дейността на децата в отделните направления се отразява целогодишно чрез публикуването на произведения на детското творчество, организирането на продукции или състезания.

Целта ни е да популяризираме успехите на всеки един възпитаник на Академията и да дадем възможност на децата да видят плодовете на своя труд.

Записването за индивидуални или групови занимания в Академията се извършва чрез попълването на формата на страницата "За контакти", изпращането на и-мейл на адрес: office@childrens-academy-bg.com или по телефона.
 

     ХУМАНИТАРНО ОТДЕЛЕНИЕ

     ОТДЕЛЕНИЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ НАУКИ

     ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКО ОТДЕЛЕНИЕ

     ПРИЛОЖНО-ТЕХНИЧЕСКО ОТДЕЛЕНИЕ

 

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. "Христо Ценов" № 15 ул. "Иван Денкоглу" № 19 Тел.: 0876 929249; 0888 222863; 0899 757009 Ел. поща: office@childrens-academy-bg.com

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ДЕТСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ, ИЗКУСТВАТА И СПОРТА