ДГ ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО гр.Враца

ИСТОРИЯ

Детска градина „Щастливо детство” гр. Враца е третата сграда в гр. Враца построена специално за детска градина. Първият етаж временно е ползван, като център за донаборници.

През Май 1965 г.- отваря врати за първите си възпитаници с две нощуващи групи, а от месец Септември се откриват още две целодневни групи.

В първия випуск е и Даринка Костадинова- сега Д-р старши експерт „ Предучилищно възпитание” в РУО гр. Враца на МОН.

В момента детската градина работи с четири възрастови групи в основна сграда и 1 разновъзрастова група „Незабравка” с. Три кладенци.

От м. Януари 2019г. в ДГ „ Щастливо детство“ се работи по Метода на Мария Монтесори и то по посока на няколко направления за разгръщане на математическите, практическите, космическите знания и умения, сензорика и развитие на речта, с нагледни материали близки до околната среда, с цел формиране на свободна, но дисциплинирана личност, у която да има любов към знанието, без принуда, а с отговорност, самоконтрол, концентрация и самостоятелност. „ Детето се учи“. То само върви по пътя на познанието, като това става лесно, радостно, свободно. Защото му помагат времето, обстановката и педагогът, който е активен наблюдател и ментор на детето. Той наблюдава, показва и обяснява, но никога не действа вместо него.

Още за нас може да намерите на сайта ни ТУК.

Локация
Държава България
Град Враца
Адрес ул. Цар Асен 1, №27 Директор: тел. 088 4 314 571 Домакин: тел. 088 4 314 572 Email: cdg11vr@abv.bg

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър