ДГ 72 "ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ"

 

ДГ № 72 „Приказка без край“ отваря врати през 2012г., в напълно нова сграда в ж.к. „Дървеница“. Тя отговаря на всички съвременни изисквания,  нормативни документи. Оборудвана е с техника от най-висок клас, има изградено видео наблюдение, СОТ и пожароизвестяване.

Всяка група разполага с компактна занималня, спалня, санитарен възел, кухненски бокс и обособени кътове за игри по интереси. Групите са решени цветово и тематично, като мебелите са пригодени за деца от различните възрасти.

Сградата е с достъпна архитектурна среда.

В градината има басейн, физкултурен салон с техника, вътрешна градина, административно крило (администрация, директор, зам. директор, медицински кабинет, счетоводство, кабинет на психолог и ресурсен учител (осигурен от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО), учителска стая), самостоятелно кухненско крило за приготвяне на храна, игрище за спорт.

Още за детската градина може да намерите ТУК.

Всяка група се радва на самостоятелна детска площадка за игра със съоръжения за игра, като материалната база се обновява непрекъснато. Дворът е озеленен с дървета и храсти и създава оптимални условия за игра, отдих и развлечения през всички сезони.

За нуждите на съвременния образователен процес, педагозите разполагат с интерактивни дъски, компютри, проектори, специализиран софтуер и друга техника.

В детската градина в групите се отглеждат деца, със специални образователни потребности, но няма групи за деца със специални образователни потребности.

Специфичните особености на съвременното дете, динамиката на ежедневието и актуалните изисквания към учебно-възпитателния процес стимулират творческия талант и професионализъм на персонала.

Нашият екип се състои от  отговорни,  високо квалифицирани учители  с дългогодишен опит в областта на педагогиката и предучилищното образование, медицински специалисти и помощно-обслужващ персонал.

Локация
Държава България
Град София
Адрес ул. Белимел № 11 Телефон: 0887 290 004 E-mail адрес: dg72@abv.bg

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър