ДГ "Радост"

Детското заведение в полите на Родопа планина.

Детското заведение се намира сред вековни дървета,екзотична растителност в полите на Родопа планина.Обновена е сградата по проект „ Регионално развитие „с подмяна на покрив,топлоизолация,дограма ,слънчеви колектори .В просторните занимални се отглеждат и възпитават 144 деца ,обособени в 5 възрастови групи от 1г. до 6 години.Детските площадки на открито са оформени кътове за игра,спорт и емоционално-творчески игри и занимания,площадки за обучение по безопасност на движение по пътищата.Поддържането на растенията,цветните лехи и храсти са дело на добрите ръце на всички-педагози,пом. възпитатели, обслужващ персонал,родители.

Виж тук

Родителска общност

Разширяване на контактите с обществени организации, предприятия на територията на града с привличане на източници за подпомагане на игровия и спортен инвентар в детското заведение.

Виж тук

Нашата цел

Нашата цел е детската градина да стане привлекателен център за деца и родители. Програмните системи на издателство „ Изкуство”с авторски екип от високо специализирани професионалисти в областта на предучилищна педагогика ,психология и обща дидактика ни помагат в осигуряване на пълноценно детско развитие и възможност

Виж тук

Празници и развлечения на ДГ„Радост”

Детето е активно и творческо, то възприема, възпроизвежда и твори „нов” социален опит. За изграждането на активната детска личност особено важни са възпитаването в непреходни ценности, усвояването на народните традиции и обичаи като част от общокултурната подготовка. В този смисъл много ефективна интерактивна форма за социализация на всяко дете е детският празник. Той е емоционално преживяване и стимул на детската творческа активност. С. Каракехайова пише, че „…празниците в детската градина са форми на педагогическо взаимодействие, чрез които детето се ориентира в съвременната морално-ценностна система на възрастните…”.

Виж тук

Локация
Държава България
Град Перущица
Адрес ул. "Спас Гълъбов" №1

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • ДГ Радост