ДГ №46 Жива вода (с яслени групи)

 

Детска градина №46 е основана през 1983 г. Детското заведение работи при максимален капацитет, а именно 1 бр. яслена група и 7 бр. градински групи.

То е единственото общинско детско заведение на територията на един от най-привлекателните южни еко-квартали на столицата - кв. Симеоново. Непосредствената близост до Витоша е наш безценен приоритет, който използваме и с който се съобразяваме чрез възпитаване на екологична култура от най-ранна възраст.

Децата на ДГ №46 разполагат с отлично поддържан парк с обновени дворни съоръжения за игри на открито и спортно-състезателни мероприятия; с подновена материално-техническа база, отговаряща на съвременните изисквания за безопасност и хигиена, за естетичност и оптималност на средата; стотлична игрова и дидактична база! При нас детската активност се насърчава чрез богата гама от културни и спортни мероприятия: участие в детски пленери, изложби, концерти, тържества, състезания, ски-училища, детски спортни лагери.

Екипът на детското ни заведение е воден от идеята за съхранение на уникалността на детството като основна ценностна единица! Нашият колектив е вярно ориентиран към иновациите и съвременните изисквания към предучилищното образование, като през годините направи професионален пренос на най-ценното от традициите на българската предучилищна педагогика.

От 2003 год. детската градина носи името "Жива вода". Този вълшебен фолклорен символ ни зарежда с енергия и носи в себе си извечност, непреходност, любов и вяра в новото начало, а именно в Детето!

Локация
Държава Държава
Град София
Адрес кв. Симеоново, ул. "Kрайречна" №9 Тел.: 02/9612994 02/9611394

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър