Fontys University of Applied Sciences Campus Tilburg

Основан през 1996 г., днес Fontys University of Applied Sciences е едно от най- големите висши учебни заведения в Холандия. Разполага с три филиала в Айндховен, Венло и Тилбург, с общ брой на студентите над 40 000. Произходът на името му се корени в латинската дума „Fons“, което означава източник. Университетът предлага на своите студенти изключително широк спектър от бакалавърски и магистърски програми. Преподаването се осъществява на три езика (английски или немски, или комбинация от двата плюс холандски, в зависимост от специалността), което е още една предпоставка за високия процент чуждестранни студенти от над 40 националности.
Fontys University of Applied Sciences е изградил стабилни връзки с над 100 партньорски университета от различни държави, сред които Австралия, Канада, Финландия, Мексико, САЩ и Виетнам, и с още 380 партниращи институции от над 60 страни. През третата академична година студентите получават възможност да следват един семестър в партньорски университет по избор.
Разположен в южната част на Холандия, Тилбург се отличава като динамичен и модерен град. В трите висши учебни заведения в града учат над 28 000 студенти от цял свят. В Тилбург целогодишно се организират различни културни събития и фестивали, което го прави подходящо място за изучаване на специалности в областта на изкуствата, архитектурата и развлекателната индустрия.
Fontys International Office оказва съдействие на чуждестранните студенти за намиране на подходяща квартира. При подаване на документи за настаняване, университетът се ангажира да осигури стая в апартамент с общо ползване на кухня и баня. Месечният наем варира от €350 до €450.

Бакалавърски програми на английски език


Digital Business Concepts
International Event, Music and Entertainment Studies
International Lifestyle Studies

Магистърски програми на английски език


Architecture
Music
Urbanism
Локация
Държава Холандия
Град Tilburg

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Fontys University of Applied Sciences Campus Tilburg