Fontys University of Applied Sciences Campus Eindhoven

Fontys University of Applied Sciences е създаден през 1986 г. след обединяването на няколко висши учебни заведения. Университетът има три филиала – в Айндховен, Венло и Тилбург. Инженерният колеж (Fontys University Engineering ICT College) се намира в Айндховен. В него се обучават над 5000 студенти от цял свят по различни специалности в областта на инженерните науки и информационните и комуникационните технологии. Университетът има много модерна учебна и техническа база. Учебният процес е комбинация от теоретични знания и тяхното практическо приложение. Студентите се включват в реални проекти, ръководени от преподавателите, което им дава възможност да се запознаят отблизо с практиката и нововъведенията в изучаваните области.
Айндховен се намира в югоизточната част на Холандия, която е и най- развитият в технологично отношение регион в Северна Европа. Тук се намират офисите на водещи компании като Philips, DAF, ASML, които си сътрудничат с университета и това дава на студентите отлични възможности за стажове и добри перспективи за професионална реализация след завършване на академичната програма.
Fontys International Office оказва съдействие на чуждестранните студенти за намиране на подходяща квартира. При подаване на документи за настаняване университетът се ангажира да осигури стая в апартамент с общо ползване на кухня и баня. Месечният наем варира между €350 и €450.

Бакалавърски програми на английски език


Electrical and Electronic Engineering
ICT & Communication Technology
Industrial Engineering and Management
International Business and Management Studies (IBMS)
Mechanical Engineering
Mechatronics Eng
Локация
Държава Холандия
Град Eindhoven

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Fontys University of Applied Sciences Campus Eindhoven