Breda University of Applied Sciences

Breda University of Applied Sciences е университет за приложни науки, в който се обучават 7700 студенти от над 60 страни. Университетът е разположен в южната част на Холандия, в град Breda, само на 100 км от Амстердам и Брюксел и на 85 км от Айндховен. Университетът е основан през 1966 г. и и една от водещите образователни институции в Холандия за програми в областта на туризма, хотелиерството и развлекателната индустрия.
За 2016 г. всяка една от предлаганите програми на университета попада в топ 3 на независимата класация в Холандия - ‘Keuzegids HBO Voltijd’. В момента университетът разполага с четири кампуса, където се обучават студентите, разпределени по специалности. Предстои до две години да бъде изцяло реновиран и разширен основният кампус – Mgr. Hopmansstraat, който да се превърне и в единствен за университета.
Обучението по хотелски мениджмънт се провежда в Sibelicious - трениро- въчната фирмa на университета. Тук студентите работят в различните части на хотела: кетъринг, обслужване, магазин, ресторант, кафе, и трупат ценен професионален опит. През втората година на обучение придобиват мениджърски опит като ръководят първокурсниците. Така следването съчетава теорията и практиката. Студентите в програмата Creative Media and Game Technologies се обучават в GameLab - напълно оборудваното студио на университета, където работят по реални проекти за създаване на компютърни игри.
Университетът не разполага със собствено общежитие, но в града съществуват организации, които предлагат временно студентско настаняване (т.нар. short stay). Месечният наем варира между €300 и €500 в зависимост от типа настаняване.

Бакалавърски програми на английски език


Creative Media and Game Technologies
International Game Architecture and Design
International Built Environment
International Hotel Management
International Leisure and Event Management
International Logistics and Management
International Logistics Engineering
International Media and Entertainment Management
International Facility Management
International Tourism Management
Leisure Studies
Tourism

Магистърски програми на английски език


Leisure Studies
Imagineering
Media Innovation
Game Technology
Tourism and De
Локация
Държава Холандия
Град Breda

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Breda University of Applied Sciences