Whitgift School

Местоположение

Whitgift School (Уитгифт Скуул) се намира в предградие на Лондон, в Южен Кройдън. Училището има отлично местоположение и съчетава близостта до английската столица със спокойствието и тишината на графство Съри.

За училището

Whitgift School е престижно училище за момчета с многовековна история. Кампусът се простира сред красив парк и впечалява с автентичните си реновирани сгради, спортен център, модерно музикално училище и концертна зала, спортен и конферентен център. Резултатите от финалните изпити IB са отлични: средната успеваемост е 40 т. По-малките ученици също показват много високи резултати на изпитите.

Настаняване

Общежитието е в непосредствена близост до училището. Настаняването е в стаи с 2 или 3 легла.

Спорт и развлечения

Спортният център на училището е впечатляващ и предлага избор от 40 вида спорт, сред които: футбол (на открито и закрито), баскетбол, крикет, фехтовка, хокей, джудо, волейбол, тенис, нетбол и др. Момчетата са печелили няколко пъти национални купи и състезания в различни дисциплини.

Изисквания за прием

Училището е селективно и се препоръчва ранно кандидатсване. Изискват се академична справка и препоръка. Полагат се изпити по различни предмети и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

10 - 18 год.

Образователни програми:


● GSCE/IGCSE
● A Level
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, спорт, музика, артистични заложби и др.
Локация
Държава Великобритания
Град Южен Кройдън

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Whitgift School