Wellington College

Местоположение

Wellington College (Уелингтън Колидж) се намира в графство Баркшиър. Най-близкият град е Рединг, а Лондон е само но 55 км. Училището е създадено през 1853 г. и се простира върху 160 хектара паркове и гористи площи. Внушителните сгради на колежа се отличават с уникална барокова архитектура и наподобяват френски замъци.

За училището

Уелингтън Колидж е едно от най-престижните и селективни английски пансионни училища. Ползва се с отлична репутация и заема челните места в класациите за най-добри училища в Англия по резултати както от изпитите IB, така и A Level. Възпитаниците на колежа продължават образованието си в топ университети: Cambridge, Oxford, LSE, London Business School, King’s College, Surrey, Bristol, UCL, Imperial College и др.

Настаняване

Колежът разполага със 17 комфортни общежития, разположени в самия кампус или в близост до него. По-малките ученици са настанени в стаи с 4-6 легла, а по-големите - в самостоятелни или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база на колежа дава възможност за практикуване на разнообразни спортни дисциплини. Предлагат се многобройни клубове по интереси и се организират екскурзии в Англия и чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, препоръка от преподавател и полагат изпити по английски език, математика и други предмети. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

13 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● MYP
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, спорт, музика и изкуство
Локация
Държава Великобритания
Град Рединг

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Wellington College