The Wellington Academy

Местоположение

The Wellington Academy (Уелингтън Академи) се намира в малкото градче Тидуърт (югоизточна Англия), на 25 км от град Солсбъри и на около 2 ч от Лондон. Има удобни транспортни връзки с английската столица.

За училището

The Wellington Academy е държавно училище, открито през 2009 г. и спонсорирано от престижния частен колеж Wellington College. Базата на академията e нова, модерна и е класирана в архитектурен конкурс Училище на бъдещето. Голяма част от завършилите порграмата A Level програма продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания.

Настаняване

Академията предлага настаняване в двете си нови общежития за над 100 ученика. Момичетата и момчетата се настаняват в различни крила на общежитията, в стаи с до 4 легла, със самостоятелен санитарен възел. Учениците в последната година са в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база е модерна и предлага възможности за практикуване на различни спортове: фитнес, пилатес, таекуондо, тенис и др. Предлагат се разнообразни клубове по интереси (медия, театър, дебатиране), а през уикендите - и развлекателна програма.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 годинии се полага изпит по английски език. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 19 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Тидуърт

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • The Wellington Academy