The Royal School

Местоположение

The Royal School, Wolverhampton (Роял Скуул, Улвърхамптън) e престижно пансионно училище, което се намира в живописното градче Улвърхамптън, близо до Бирмингам.

За училището

Кампусът на училището се простира сред красив зелен парк и предлага отлични условия за обучение и спорт. Училището се гордее с високите академични резултати на своите възпитаници в области като математика, природни науки и изкуство. В резултат на отличното представяне на финалните изпити 98% са приети в университета, посочен като първо желание. От 2016 г. училището дава възможност на ученици от ЕС за безплатно обучение (заплаща се само настаняването).

Настаняване

Училището разполага с 5 общежития, отделни за момчета и момичета. Настаняването е в стаи с 2-3 легла, а за по-големите ученици са предвидени и самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база включва: закрит плувен басейн, тенис корт, игрища за футбол, баскетбол, бадминтон. Предлагат се множество клубове по интереси: хор, моделиерство, екология, готварство, занаяти, компютри, балет, модерни танци, йога, драма, музика, фотография и др. Организират се екскурзии до местни забележителности и в чужбина.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години. Полагат се изпити по английски език и математика. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Улвърхамптън

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • The Royal School