Tettenhall College

Местоположение

Tettenhall College (Тетънхол Колидж) се намира в централна Англия, само на 40 мин от Бирмингам, в красивата гориста местност на селището Тетънхол.

За училището

Кампусът на училището се простира на 13 хектара и предлага зелени площи, отлична спортна база, модерни класни стаи, библиотека с 12 хиляди заглавия, IT център, арт център и др. Особена гордост представлява специално построената научна лаборатория, която носи името на Артър Хардън - възпитаник на Тетънхол и носител на Нобелова награда за химия.

Настаняване

Настаняването е в двете общежития на колежа, които са модерно оборудвани и включват комфорти стаи, всекидневна, места за отдих и за самоподготовка и обща кухня.

Спорт и развлечения

Спортната база на колежа включва: закрит плувен басейн, игрища за футбол, крикет и нетбол; фитнес зала, тенис кортове и др. Предлагат се разнообразни клубове по интереси като клуб по шах, готварство, хорово пеене, изобразително или театрално изкуство и др.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка от последните 2 години на обучение и препоръка от преподавател. Изпитите за прием са по английски език и математика. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level Foundation Year
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, изкуства, музика и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Тетънхол

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Tettenhall College