St Edmund’s School Canterbury

Местоположение

St Edmunds’s School Canterbury (Сейнт Едмъндс Скуул Кентърбъри) се намира в живописното градче Кентърбъри, на 90 км източно от Лондон. Кентърбъри е град с многовековна история, обявен за културно наследство под защита на ЮНЕСКО.

За училището

Кампусът на училището е на няколко минути пеша от историческия център на Кентърбъри. Отличните академични резултати нареждат St Edmund’s School сред най-престижните училища във Великобритания. По традиция голяма част от учениците са приети в топ университети и музикални академии.

Настаняване

Училището разполага със 6 комфортни общежития. По-малките ученици се настаняват в стаи с 2 или повече легла, а по-големите - в самостоятелни стаи с красив изглед към историческата част на града.

Спорт и развлечения

Училището предлага отлични условия за практикуване на различни спортове. Популярни са и клубовете по интереси (театрално изкуство, литература, изкуства, дебатиране). Особена гордост е училищният хор, който участва в хора на прочутата Кентърбърийска катедрала. През уикендите се организират екскурзии, съзтезания и други развлечения за учениците.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат изпити по английски език, математика и други предмети.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, изкуства и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Кентърбъри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • St Edmund’s School Canterbury