St Clare’s College

Местоположение

St Clare’s College, Oxford (Сейнт Клеърс Колидж) е международно училище, което се намира в старинния университетски град Оксфорд и се ползва с отлична репутация заради подготовката, която предлага, за международната диплома International Baccalaureate (IB).

За училището

Сейнт Клеърс е първият колеж в Англия, който започва да предлага подготовка за IB още през 1976 г. Финалните резултати от изпитите са впечатляващи: 65% от учениците получават 35 т. или повече, което нарежда колежа сред водещите в света. St Clare’s разполага с отлична материална база: 2 учебни центъра, богата библиотека, лаборатории, арт студиа, компютърни зали, музикални кабинети и др.

Настаняване

Колежът разполага с отделни общежития за момичета и момчета. Настаняването е в стаи с 1 или 2 легла, със собствен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Предлага се възможност за практикуване на различни спортове: аеробика, бадминтон, футбол, скално катерене, тенис, хандбал, конна езда, ръгби, салса. Клубовете по интереси са: шах, Amnesty International Group, Model United Nations, фотография, ученически съвет и др. Ежегодно се организират и екскурзии във Великобритания и Европа.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години от обучението и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по английски език, математика и други предмети, и се провежда Skype интервю.

Възраст на учениците:

15 - 19 год.

Образователни програми:


● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения и музика
Локация
Държава Великобритания
Град Оксфорд

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • St Clare’s College