Shaftesbury School

Местоположение

Shaftesbury School (Шафтсбъри Скуул) е разположено в град Шафтсбъри, в живописната долина Блекмор, на 32 км западно от Солзбъри. Ежегодно градът привлича стотици туристи, дошли да посетят местните исторически забележителности и емблематичната калдъръмена улица Gold Hill.

За училището

Shaftesbury School е държавно училище с дългогодишни традиции в подготовката на ученици за прием в престижни британски университети. Училището заема едно от челните места в графство Дорсет по постигнати високи академични резултати.

Настаняване

Учениците се настаняват в 4-те общежития, в стаи с 2 до 4 легла. За по- големите е предвидено ново крило с 24 самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Спортната база включва: модерни игрища за футбол и крикет, фитнес зала, стена за катерене, спортен салон и зала за танци. Учениците могат да практикуват още хандбал, тенис, баскетбол, плуване. Предлагат се разнообразни клубове по интереси: клуб по дебати, модел на Обединените нации, музика, математика и др. Организират се и екскурзии до местни културни и исторически забелжителности, ски екскурзии и др.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години и се полагат изпити по английски език и математика. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Шафтсбъри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Shaftesbury School