Roedean School

Местоположение

Roedean School (Реден Скуул) има изключително местоположение - върху внушителни крайбрежни скали, в непосредствена близост до един от най-оживените градове в Англия - Брайтън, известен като “Лондон на море“. Английската столица е само на 45 мин с влак.

За училището

Roedean School e eдно от най-престижните и селективни пансионни девически училища, в което са се обучавали известни общественички, актриси, писателки и журналистки. Кампусът на училището се простира на 47 хектара зелени площи и предлага отлични условия за обучение и настаняване.

Настаняване

В последните години в общежитията на училището са инвестирани 9 млн. лири. Неслучайно Roedean School е обявено за училището с най-добри условия за настаняване в Англия. По-малките ученички се настаняват в стаи с 2 - 3 легла, а по-големите - в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Предлагат се клубове по интереси и над 60 вида спорт: баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, езда, крикет, лека атлетика, поло, тенис, фитнес, футбол и хокей. Организират се екскурзии както в Англия, така и в чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 3 години и полагат изпити по английски език, математика и логическо мислене. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● Pre A Level
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, спорт, музика и изкуство
Локация
Държава Великобритания
Град Брайтън

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Roedean School