Queen Ethelburga’s College

Местоположение

Queen Ethelburga’s College (Куин Етелбъргас Колидж) е изключително престижно пансионно училище, разположено в графство Йорк, Северна Англия. Простира се на площ от 40 хектара и разполага с един от най- модерни кампуси във Великобритания, в които са инвестирани над 80 млн. британски лири.

За училището

Колежът заема 1-во място в Северна Англия по академични резултати. Училището дава отлична подготовка - над 98% от възпитаниците продължават образованието си в топ университети като Oxford, Cambridge, UCL, London School of Economics, Warwick и др.

Настаняване

Queen Ethelburga’s разполага с няколко модерни общежития. Стаите са климатизирани, със санитарен възел и кухненски бокс с хладилник, и са обзаведени с телевизор, DVD плейър, радио и телефон.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база дава възможност за практикуване на: плуване, конна езда, фитнес, танци, голф, фехтовка, крикет, хокей на трева, баскетбол, лека атлетика, ръгби, тенис и др. Учениците могат да посещават някои от многобройните клубове по интереси. Организират се екскурзии до туристически забележителности в Англия и чужбина.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години и мотивационно писмо. Полагат се изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

14 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● Pre A Level
● A Level
● BTEC

Стипендии:

Да - за академични постижения и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Йорк

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Queen Ethelburga’s College