Pocklington School

Местоположение

Кампусът на Pocklington School (Поклингтън Скуул) се намира на 20 км от град Йорк, Североизточна Англия и се простира на 28 хектара площ. Училището се гордее с многовековната си история и традиции.

За училището

Pocklington School има силна катедра по Art & Design, която насърчава артистичните заложби на децата. Възпитаниците на училището имат много добра успеваемост на изпитите A Level, като близо половината от тях продължават образованието си в университети от престижната Russell Group. За учениците, за които английският не е роден език, се предлага допълнителна езикова подготовка.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития, в които учениците се настаняват според пол и възраст. По-малките са в спални помещения, а по-големите - в стаи с 1 или 2 легла.

Спорт и развлечения

Спортната база на училището предлага възможности за практикуване на лека атлетика, тенис, скуош, плуване, хокей, ръгби, футбол, крикет и др. Изключително популярни са клубовете по интереси и най-вече тези по театрално изкуство, музика, арт и дизайн. Организират се екскурзии както в Англия, така и в чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика и изкуства
Локация
Държава Великобритания
Град Поклингтън

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Pocklington School