Liverpool College

Местоположение

Liverpool College (Ливърпул Колидж) е разположен в красива гориста местност в Ливърпул, само на 6 км от центъра на града.

За училището

Колежът е основан през 1840 г. от известния британски министър- председател Уилям Гладстон. Кампусът съчетава красиви викториански сгради и съвременни технологии. От 2013 г. училището е преобразувано в държавно, което предоставя възможност за безплатно обучение на граждани на ЕС и Великобритания. Ливърпул Колидж си партнира с местния университет - University of Liverpool.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитието на колежа, което се намира до кампуса. Стаите са комфортни и просторни, с 1 или 2 легла. Малкият брой на учениците в пансиона спомага за по-бързата адаптация на децата.

Спорт и развлечения

Liverpool College предлага над 58 спортни дисциплини: плуване, бадминтон, баскетбол, голф, гребане, крикет, лакрос, лека атлетика, нетбол, ръгби, скуош, тенис, футбол и хокей. Клубовете по интереси включват: готварство, джудо, изкуство, танци, театър и шах, участие в училищния хор и оркестър. Редовно се организират концерти в колежа и в региона.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка от последните 2 години и полагат изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

15 - 19 год.

Образователни програми:


● Pre-A Level
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Ливърпул

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Liverpool College