Leighton Park School

Местоположение

Leighton Park School (Лейтън Парк Скуул) се намира в покрайнините на град Рединг, графство Баркшиър, на 65 км от Лондон и на 45 км от летище Хийтроу.

За училището

Училището е описано от редактора на The Good School Guide като едно от най-забележителните пансионни училища във Великобритания. Лейтън Парк разполага с отлична база: паркови площи, градини, закрит плувен басейн, първокласни спортни съоръжения, амфитеатър и др. През 2016 г. 55% от възпитаниците на училището са приети в университети от престижната Russell Group (Birmingham, Bristol, Cambridge, Edinburgh, Glasgow, Imperial College, Leeds, Liverpool, London School of Economics, Nottingham, Oxford и др.)

Настаняване

Училището разполага с комфоrтни общежития. По-малките ученици се настаняват в стаи с 2-3 легла, а по-големите - в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Богатата спортна база на училището дава възможност да се практикуват следните спортове: плуване, тенис, крикет, футбол, нетбол, ръгби, фитнес и др. Предлагат се и клубове по интереси: изобразително изкуство, актьорско майсторство, музика, кино, шах, компютри, и др. Организират се редовно и екзкурзии в страната и чужбина.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години и се полагат изпити по английски език и други предмети. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, изкусво, дизайн, драма, спорт и др.
Локация
Държава Великобритания
Град Рединг

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Leighton Park School