Lancing College

Местоположение

Lancing College (Лансинг Колидж) е изключително престижно и селективно училище с внушителни сгради, напомнящи декора на филмите за Хари Потър. Разположено е в красива местност в югоизточна Англия, графство Съсекс, недалеч от Брайтън.

За училището

Училището разполага с просторни класни стаи и кабинети, компютърна зала, богата библиотека, център за дизайн, театър, музикален център и др. Колежът традиционно заема едно от челните места в класациите за най-добри училища във Великобритания. Голяма част от възпитаниците на колежа продължават образованието си в Oxford, Cambridge, Imperial College, LSE, King’s College, Nottingham, Bristol, Warwick, UCL и др.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета и 5 за момчета. По-малките ученици се настаняват в спални помещения, а по-големите - в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база на колежа дава възможност за практикуване на тенис, плуване, футбол, нетбол, хокей, бягане, аеробика, фехтовка, скално катерене, крикет, голф, гребане, ръгби, скуош, ветроходство, голф и лека атлетика. Предлагат се разнообразни клубовете по интереси и редовно се организират екскурзии в Англия и чужбина.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 год. и полагат изпити по английски език, математика и др. предмети. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

13 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, спорт, музика и изкуство
Локация
Държава Великобритания
Град Лансинг

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Lancing College