King’s Ely

Местоположение

Училището King’s Ely (Кингс Или) се намира в градчето Или, недалеч от Кеймбридж. Училището е разположено до красива катедрала от XII в., която е основната забележителност на града.

За училището

Основано през далечната 970 г., King’s Ely е едно от най-старите училища в света. През 1541 г. получава кралски статут от крал Хенри VIII. И днес King’s Ely продължава да поддържа високи академични стандарти. Неговите възпитаници продължават образованието си в най- престижните университети в света.

Настаняване

Училището разполага с отделни общежития за момичета и момчета. Настаняването е в стаи с 2 - 4 легла.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база на училището дава възможност за практикуване на баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, голф, гребане, езда, кану, крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, стрелба, тенис, фитнес, футбол и хокей. Има и клубове по интереси, а всяка година се изпълнява концертна програма с участието на училищния хор и оркестър, и джаз и рок група. Организират се посещения на Уест Енд, Стратфорд-на-Ейвън и театъра в Кеймбридж.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат изпити по английски език, математика и други предмети. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, дизайн, драма, изкуство и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Или

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • King’s Ely