King Edward’s School

Местоположение

King Edward’s School Witley (Кинг Едуардс Скуул Уитли) e престижно частно училище в Южна Англия, построено през далечната 1553 г. от крал Едуард VI. Намира се в живописното градче Уитли, в графство Съри, само на час от Лондон и летищата Хийтроу и Гатуик.

За училището

На разположение на учениците е модерен кампус, който включва: просторни класни стаи, комфортно общежитие, закрит плувен басейн, спортни игрища, театрално студио, тенис кортове, компютърна зала и др. По международната програма IB се обучават ученици от 2004 г. като тяхната успеваемост на финалните изпити е много добра - 70% от тях получават отлични резултати и продължават образованието си в престижни университети, включително Оксфорд и Кеймбридж.

Настаняване

Училището разполага със 6 общежития, като момичетата и момчетата се настаняват в отделни сгради.

Спорт и развлечения

Училището организира разнообразна развлекателна програма: спорт (скуош, тенис, плуване, скално катерене, кану-каяк и др.), клубове по интереси (визуални изкуства, музика, танци, оказване на първа помощ, участие в благотворителни инициативи, музикални продукции) и др.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по английски език, математика, и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● Pre-IB
● IB
● Pre-A Level
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, спорт, изкуство и драма
Локация
Държава Великобритания
Град Уитли

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • King Edward’s School