Kent College

Местоположение

Kent College, Canterbury (Кент Колидж, Кентърбъри) се намира на 2 км от историческия център на Кентърбъри - един от най-популярните градове във Великобритания, посещаван от над 2.5 милиона туристи годишно. Около 25% от населението на града са студенти. Кентърбъри е само на час и половина с влак от Лондон.

За училището

Kent College се нарежда сред най-елитните пансионни училища в Югоизточна Англия. Кампусът е разположен na площ от 30 хектара, а през последните години са направени значителни инвестиции в неговата учебна база и спортните съоръжения.

Настаняване

Училището разполага с 5 общежития - 3 за момчета и 2 за момичета. По-малките ученици се настаняват в стаи с до 4 легла, а по-големите - в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Kent College предлага богата програма от извънкласни дейности: спорт (ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис, лека атлетика, баскетбол, волейбол, скуош, плуване, бадмингтон, танци, ориентиране, джудо, гребане, гимнастика, голф, фехтовка, ветроходство, футбол, йога и др.). Има и клубовете по интереси - литература, дебати, фотография и бридж.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полага се изпит по английски език.

Възраст на учениците:

8 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● Pre-IB
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, изкуство, музика, драма и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Кентърбъри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Kent College