Ellesmere College

Местоположение

Ellesmere College (Елсмиър Колидж) се намира в графство Шропшиър, близо до град Шрюзбъри и е част от Woodard Corporation - най-голямата група от независими училища в Обединеното Кралство.

За училището

Училището разполага с отлична материална база, която непрекъснато се разширява и модернизира. На разположение на учениците са: лаборатории по физика и химия, няколко модерни компютърни зали, театрална зала и сцена, студио за изобразително изкуство, богата библиотека и др.

Настаняване

Общежитията на колежа разполагат с компютърни зали, библиотека, помещения за отдих, игра на билярд, шах и тенис. По-малките ученици се настаняват в спални помещения с до 6 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи.

Спорт и развлечения

Ellesmere College разполага с огромен спортен център, който включва: закрит плувен басейн, игрища за крикет, ръгби, футбол и хокей на трева. Учениците могат да практикуват също тенис и скуош, както и да се включат в разнообразни клубове по интереси. Oрганизират се посещения на забележителности и екскурзии в Англия и чужбина.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години от обучението. Полагат се изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

7 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, спорт, изкуство и др.
Локация
Държава Великобритания
Град Шрюзбъри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Ellesmere College