Dover College

Местоположение

Dover College (Довър Колидж) е основан през далечната 1871 г. в историческия център на град Довър, графство Кент, само на час и половина от Лондон.

За училището

Училището разполага с модерна учебна база, театрална зала, кабинети по музика, студио по приложни изкуства и отлични спортни съоръжения. Обучението е в малки групи от 10 до 15 деца. За добрата академична подготовка свидетелстват университетите, в които възпитаниците на училището продължават обучението си: London School of Economics, Loughborough, Oxford Brookes, Exeter, Edinburgh, Imperial College.

Настаняване

Кампусът на колежа разполага с 4 модерни общежития - отделно за момчета и момичета. По-малките се настаняват в стаи с 3 или 4 легла, а по-големите - в стаи с 1 или 2 легла.

Спорт и развлечения

Училището предлага отлични условия за практикуване на следните спортове: футбол, хокей, тенис, крикет, нетбол, фехтовка, вдигане на тежести и др. Има и различни клубове по интереси, като особено популярни са училищният хор и театралната школа. Организират се екскурзии до Италия, Франция, Северен Уелс и други атрактивни туристически дестинации.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полага се изпит по английски език.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● Pre A Level
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, изкуство, дизайн, музика и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Довър

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Dover College