Concord College

Местоположение

Concord College (Конкорд Колидж) е разположен върху площ от 20 хектара в един от най-красивите райони на Англия. Колежът разполага както с реновирани сгради с историческа стойност, така и с модерни постройки в духа на 21-век.

За училището

Concord College има дългогодишни традиции в подготовката за прием на ученици в най-престижните британски университети: Oxford, Cambridge, Imperial, London School of Economics, Warwick, UCL, Durham, York, Bristol, King’s College London и др.

Настаняване

Училището разполага с модерно оборудвани общежития, отделни за момичета и момчета. По-малките ученици се настаняват в стаи с 1 или 2 легла, а по-големите - в самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения

Колежът разполага с отлична спортна база и предлага много възможности за спорт: плуване, конна езда, футбол, фехтовка, бадминтон, баскетбол, волейбол, ръгби, голф, тенис, хокей на трева, тенис на маса, танци, източни бойни изкуства и скално катерене. Орагнизират се и разнообразни клубове по интереси: шах, дебати, изкуство, готварство, еко клубове и др., както и екскурзии в Англия и чужбина.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години от обучението. Кандидатите полагат изпити по английски език и математика.

Възраст на учениците:

13 - 19 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения
Локация
Държава Великобритания
Град Шрусбъри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Concord College