Chelsea Independent College

Местоположение

Chelsea Independent College (Челси Индипендънт Колидж) се намира в центъра на Лондон, в популярния квартал Челси. Училището се помещава в 2 сгради, на 200 м от Фулъм Роуд и има отлични транспортни връзки с останалите части на британската столица и международните летища.

За училището

Училищетo разполага с 4 лаборатории и стаи за самоподготовка, 2 компютърни зали, IT зала, студио за дигитална фотография, арт студио и др. За високото качество на обучение говори фактът, че 40% от завършилите колежа са приети в 20-те най-добри университета във Великобритания.

Настаняване

Колежът разполага с 2 общежития с единични и двойни стаи, със санитарен възел, кухненски бокс и безжичен интернет. Общежитието за ученици на възраст под 18 г. е разположено само на 10 мин пеша от колежа, а това за по-големите - на около 10 мин с градски транспорт.

Спорт и развлечения

Предлага се разнообразна програма от извънкласни занимания: спорт (футбол, тенис, бадминтон, плуване и баскетбол), клубове по интереси, участие в благотворителни инициативи. Организират се и екскурзии до Париж, Барселона, Мадрид, ски уикенди и др.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години, препоръка от преподавател и мотивационно писмо. Полагат се изпити по английски език и/или друг предмет и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

14 - 19 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● Medical Science Preparation

Стипендии:

Да - за академични постижения
Локация
Държава Великобритания
Град Лондон

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Chelsea Independent College