Chase Grammar School

Местоположение

Пансионното училище Chase Grammar School (Чейс Грамар Скуул) е разположено в сърцето на Англия, в Уест Мидландс, на 20 мин от Бирмингам - вторият по население град във Великобритания. Най- близките летища са Бирмингам и Манчестър.

За училището

Chase Grammar School разполага с модерни класни стаи, лаборатории, спортни съоръжения и комфортни общежития. За чуждестранните ученици има допълнителна езикова подготовка в специализирания International Study Centre. Училището предлага ексклузивната програма Chase Football Academy Academic Premium. Тя включва 4 тренировки седмично с треньори от футболния клуб Астън Вила, както и възможности за срещи с професионални футболисти.

Настаняване

Училището разполага с няколко общежития, като най-голямото е Lyncroft House, със 33 реновирани стаи и капацитет за настаняване на 60 ученика. Има възможност и за настаняване в приемни семейства.

Спорт и развлечения

Практикуват се различни спортове: голф, коннa eзда, футбол, бадминтон, баскетбол, плуване, волейбол, тенис, крикет, хокей. Учениците участват в клубове по интереси, а през уикендите и в екскурзии до различни европейски градове.

Изисквания за прием

Представя се академична справка от последните 2 години и се полагат изпити по английски език и математика. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Уест Мидландс

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Chase Grammar School