Caterham School

Местоположение

Caterham School (Кейтъръм Скуул) се намира в живописен и спокоен район на графство Съри и има отлично местоположение - на 45 мин от летище Хийтроу и на 25 мин от летище Гатуик.

За училището

Кейтъръм e едно от най-престижните и селективни училища в Англия. Над 85% от неговите възпитаници са приети в топ университети: Oxford, Cambridge, Imperial College и UCL. Кампусът на училището се простира на 81 хектара зелени площи и включва: модерни класни стаи, 25-метров закрит плувен басейн, спортни зали, 15 научни лаборатории, арт студиа, музикален департамент и др.

Настаняване

Училището разполага с 3 общежития, в които през последните години са направени значителни инвестиции. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни или двойни стаи, а по-малките - в стаи с 3 или 4 легла.

Спорт и развлечения

Предлагат се възможности за практикуване на 22 вида спорт (плуване, лека атлетика, скуош, лакрос, ръгби, тенис, конна езда, таекуондо и др.), както и за участие в над 40 клуба по интереси. Значителен брой ученици изучават музикален инструмент или участват в някоя от 20-те музикални формации. Организират се екскурзии и обменни програми в чужбина.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка от последните 3 години и полагат изпити по английски език, математика и други предмети. Провежда се и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● IGCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, изкуства, музика и спорт
Локация
Държава Великобритания
Град Съри

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Caterham School