Cardiff Sixth Form College

Местоположение

Cardiff Sixth Form College (CSFC) се намира в столицата на Уелс – Кардиф, на брега на Атлантическия океан. Градът е известен с туристическите си забележителности и кипящ културен живот, и се смята за най-големия медиен център във Великобритания след Лондон.

За училището

Основан през 2004 г., CSFC за кратък период от време си изгражда отлична репутация, която се дължи на изключителните академични постижения на възпитаниците му и приема им в най-добрите университети в света. В последните години колежът неизменно заема 1-во място в класациите за пансионни училища на Острова, предлагащи програмата A-Level.

Настаняване

Учениците се настаняват в модерното общежитие на колежа, в непосредствена близост до учебния комплекс. На разположение са 148 самостоятелни стаи със санитарен възел, 41 студиа с кухненски бокс, високоскоростен безжичен интернет и др.

Спорт и развлечения

CSFC предлага разнообразни клубове по интереси като: дебати, стаж в медицински центрове и клиники, първа помощ, социално ангажирани програми, мода и дизайн, Оксбридж общество и др. Всички ученици имат карти за посещение на супер модерния спортен център.

Изисквания за прием

Академична справка за последните 3 год. и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по английски език, математика, други предмети, и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

16 - 19 год.

Образователни програми:


● A Level

Стипендии:

Да - за изключителни академични постижения
Локация
Държава Великобритания
Град Кардиф

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Cardiff Sixth Form College