Bromsgrove School

Местоположение

Bromsgrove School (Бромсгроув Скуул) се намира в сърцето на Англия, в живописното графство Устършър, на 25 км от Бирмингам и Устър (Worcester).

За училището

Основано през XVI век., Бромсгроув Скуул е едно от най-старите и престижни училища в Англия, с впечатляваща и модерна база. Училището предлага отлична подготовка както за А Level, така и за IB програмите. Финалните резултати са красноречиви - над 90% от учениците са изкарали оценки от A* - B на изпитите A Level, а средният резултат от IB изпитите е 38 точки.

Настаняване

Условията за живот в общежитията са отлични, резултат от солидните инвестиции в последните години. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3 - 5 легла, а по-големите - в стаи с 1 или 2 легла.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база предлага възможност за практикуване на: плуване, тенис на корт, лека атлетика, голф, крикет, хокей, ръгби. Популярни са и клубовете по интереси. Училището организира и екскурзии до Ню Йорк, Билбао, Барселона, Южна Африка и др.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка от последните 2 години и мотивационно писмо. Полагат се изпити по английски език, математика и други предмети, и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

13 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level
● Pre-IB
● IB

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика, спорт, изкуства и др.
Локация
Държава Великобритания
Град Бромсгроув Скуул

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Bromsgrove School