Brighton College

Местоположение

Брайтън е най-известният английски морски курорт, описван още като “Лондон на море”. Градът привлича ежегодно милиони туристи от цял свят с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички, разнообразни забавления и не на последно място - световноизвестния Кралски павилион. Брайтън е и удобно разположен - само на 45 мин с влак от Лондон.

За училището

Brighton College (Брайтън колидж) е известен с високите академични постижения на своите възпитаници, както и с техните успехи в сферата на спорта и изкуството. CNN описва колежа като “Модел на британското училище на 21-ви век”. Около 99% от завършилите продължават образованието си в топ университети: Oxford, Cambridge, Imperial, UCL, Leeds и др.

Настаняване

Колежът разполага с 5 общежития - 3 за момчета и 2 за момичета, в които са инвестирани значителни средства.

Спорт и развлечения

Brighton College има репутация на добро спортно училище за ръгби, футбол, крикет и нетбол. Предлагат се: ветроходство, голф, скуош, тенис, джудо, плуване и фехтовка. Част от завършилите стартират професионална кариера в спорта.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка за последните 2 години. Полагат изпити по английски език и математика, др. предмети и интервю.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Великобритания
Град Брайтън

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Brighton College