Barnard Castle School

Местоположение

Barnard Castle School (Барнард Касъл Скуул) е едно от най-известните ипрестижни училища в североизточна Англия. Най-близкият голям граде Дърам, а летище Нюкасъл е на около 80 км.

За училището

Кампусът на Барнард Касъл се простира на 20 хектара и предлагаотлични условия както за обучение, така и за настаняване. Общият бройна учениците е около 700, като 200 от тях живеят и учат в училищетоцелогодишно. За чуждестранните ученици е предвидена допълнителнаезикова подготовка.

Настаняване

Barnard Castle разполага с 4 комфортни общежития. Децата живеятв приятна и уютна среда и се настаняват в стаи с 2 или 3 легла.

Спорт и развлечения

Училището има отлични условия за практикуване на спортове, ноособено се гордее с отбора си по ръгби. Предлагат се както клубове поинтереси, така и екскурзии в Англия, Европа и екзотични дестинации,а през зимата и до някои от най-добрите ски курорти.

Изисквания за прием

От кандидатите се изисква да представят мотивационно писмои да положат изпити по английски език и математика. Необходимае и академична справка от последните 2 години.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● GCSE
● A Level

Стипендии:

Да - за академични постижения, музика,спорт, изкуство.
Локация
Държава Великобритания
Град Дърам

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Barnard Castle School