Leysin American School (LAS)

Местоположение

Leysin American School - LAS (Лейзин Америкyн Скуул) се намира в красивото алпийско курортно селище Лейзин, на 1400 м н.в. над Женевското езеро. Градът е разположен във френскоезичната част на Швейцария, само на няколко часа с влак от Женева, Париж, Франкфурт и Милано.

За училището

LAS е международно училище, в което се обучават деца от 60 различни националности. В Швейцария LAS е сред първите училища, които въвеждат програмата International Baccalaureate. Възпитаниците на училището продължават образованието си в университети в Европа, САЩ, Канада и други страни.

Настаняване

Колежът разполага с няколко общежития, които се намират в непосредствена близост едно до друго. Момчетата и момичетата се настаняват в отделни сгради, в просторни и комфортни стаи.

Спорт и развлечения

Местоположението на LAS е идеално за ски и сноуборд. Практикуват се още: баскетбол, волейбол, голф, хокей, алпинизъм, футбол, скуош, плуване, тенис, лека атлетика, планинско колоездене, скално катерене, кънки и др. LAS предлага специална програма за сценични и визуални изкуства. Организират се и екскурзии до големи европейски градове.

Изисквания за прием

Приемът в LAS е въз основа на академична справка от предходните години, препоръка от преподаватели, мотивационно есе и интервю.

Възраст на учениците:

13 - 19 год.

Образователни програми:


● IB
● American High Diploma Diploma

Стипендии:

Да - за академични постижения
Локация
Държава Швейцария
Град Лейзин

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Leysin American School (LAS)