Institut Monte Rosa

Местоположение

Institut Monte Rosa (Институт Монте Роса) се намира в Монтрьо, в кантона Во, Западна Швейцария. Градът е разположен на източния бряг на Женевското езеро и е част от швейцарската Ривиера.

За училището

Училището е създадено през 1874 г. и има репутацията на едно от най- добрите швейцарски пансионни училища. Кампусът се простира на площ от 6 декара и включва: модерни учебни зали, спортни съоръжения, компютърна зала и комфортно общежитие. Отличната подготовка на възпитаниците на училището им позволява да продължат образованието си в престижни университети в Швейцария, САЩ, Великобритания и други страни. Целогодишно се предлага интензивна езикова подготовка по английски, френски, немски, испански и италиански език.

Настаняване

Децата се настаняват в общежитие, в стаи с 2 - 3 легла (според възрастта), а самостоятелни стаи се предлагат срещу допълнително заплащане.

Спорт и развлечения

Училището предлага разнообразна развлекателна и спортна програма. През лятото има възможност за практикуване на следните спортове: футбол, самбо, водни ски, плуване, колоездене, а през зимата - ски, сноуборд, кънки на лед. По традиция се организират екскурзии до най- известните швейцарски ски курорти.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 2 години от обучението и се полага изпит по английски език.

Възраст на учениците:

9 - 19 год.

Образователни програми:


● American High School Diploma

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Швейцария
Град Монтрьо

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Institut Monte Rosa