Institut auf dem Rosenberg

Местоположение

Institut auf dem Rosenberg (Институт ауф дем Розенберг) е разположен в живописния град Санкт Гален между езерото Констанс и връх Сентис в швейцарските Алпи. Градът се намира на по-малко от час до международното летище в Цюрих.

За училището

Institut auf dem Rosenberg е един от най-реномираните колежи в Швейцария. Учениците се обучават в малки групи от по 8 деца и имат избор от 5 различни системи на обучение - английска, американска, швейцарска, немска и италианска. Възпитаниците на колежа продължават образованието си в топ университети в цял свят, включително от Russell Group и “Бръшляновата лига”.

Настаняване

Колежът разполага с комфортни общежития, които отговарят на най- високите световни стандарти. Учениците се настаняват в единични или двойни стаи, някои от които са със самостоятелен санитарен възел.

Спорт и развлечения

Предлага се разнообразие от спортове: тенис, футбол, баскетбол, планинско колоездене, скално катерене, голф, плуване, танци, ролери, фехтовка, зимни спортове и др. Организират се още: училищен бал, карнавал, ски и сноуборд състезания, фитнес дни, гала вечери, тематични вечери, а през уикендите - и екскурзии до европейски столици.

Изисквания за прием

Представя се академична справка за последните 3 години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити на училището и се провежда интервю.

Възраст на учениците:

6 - 19 год.

Образователни програми:


● IGCSE
● A Level
● American High School Diploma
● Swiss Maturité
● Abitur
● Maturita Italiana

Стипендии:

Да - за високи академични постижения
Локация
Държава Швейцария
Град Санкт Гален

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Institut auf dem Rosenberg