École Nouvelle de la Suisse Romande

Местоположение

École Nouvelle de la Suisse Romande (Екол Нувел дьо ла Суис Романд) се намира в прекрасния швейцарски град Лозана, на 60 км от Женева и на 200 км от Цюрих. Училището е разположено близо до Женевското езеро в западния, френскоезичен регион на алпийската държава.

За училището

Основано през 1906 г., училището е придобило отлична репутация и се слави с високите академични постижения на своите възпитаници. Кампусът на колежа разполага с: библиотека, мултимедийна зала, компютърен център, кабинети за музика и изкуство, театрална зала, плувен басейн, фитнес център, детска площадка, тенис корт, закрита спортна зала и др.

Настаняване

Общежитието се намира в реновирана сграда с историческо значение. Децата се настаняват в зависимост от пола и възрастта си, в стаи с 1 - 3 легла.

Спорт и развлечения

Предлага се богат избор от спортни и извънкласни дейности: тенис, лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол, хокей, рисуване, музика, актьорско майсторство и др. Организират се посещения на изложби, музеи, галерии, ски уикенди, планински разходки и екскурзии.

Изисквания за прием

Кандидатите представят академична справка и полагат изпит по английски или френски език.

Възраст на учениците:

11 - 19 год.

Образователни програми:


● IB
● Swiss Maturité

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Швейцария
Град Лозана

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • École Nouvelle de la Suisse Romande