Collège du Léman

Местоположение

Collège du Léman (Колеж дьо Леман) е международно училище, в което се обучават около 2000 деца от над 130 националности. Простира се на площ от 8 хектара и има отлично местоположение - на брега на Женевското езерото, на 13 км от летището.

За училището

Кампусът на училището включва 15 учебни сгради с модерни класни стаи, учебни лаборатории и компютърни зали, физкултурен салон, библиотека, плувен басейн, тенис кортове, фитнес, ателиета за изкуства и студиа за танци, комфортни общежития и др. Учениците избират между няколко академични програми, които ги подготвят за успешно кандидатстване в престижни университети в Швейцария, Англия, САЩ, Канада, Франция, Холандия и други страни.

Настаняване

Колежът разполага с 10 модерни общежития (тип вили), в които са настанени над 250 ученици, в стаи с 2 или 3 легла.

Спорт и развлечения

Отличната спортна база на училището предлага възможности за практикуване на плуване, тенис, волейбол, голф, стрелба с лък, баскетбол, боулинг и др. Всяка година колежът участва в различни инициативи, международни олимпиади и състезания. Организират се екскурзии в Швейцария и цял свят.

Изисквания за прием

Изисква се академична справка за последните 2 години и препоръка от преподавател. Полага се изпит по английски или френски език.

Възраст на учениците:

11 - 18 год.

Образователни програми:


● IGCSE
● American High School Diploma
● Advanced Placement (AP)
● IB
● Baccalauréat Fraçais
● Swiss Maturité

Стипендии:

Не се предлагат
Локация
Държава Швейцария
Град Женева

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър
  • Collège du Léman